Roti

Benodigdheden:

  • 200 gram kipfilet
  • 200 gram vastkokende aardappels
  • 400 gram kouseband of sperziebonen
  • 1 1/2 eetlepel masala kruiden
  • 375 ml kippenbouillon
  • 2 Lavash broden of 2 roti vellen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Klein snufje chili poeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Snipper de ui en de knoflooktenen. Fruit deze even aan in de helft van de olijfolie. Ondertussen snijd je de kip in middelgrote stukken. Als de ui en knoflook een minuutje hebben gefruit, haal je ze uit de pan en bak je de kip aan. Schroei de kip aan de zijkanten dicht. De kip hoeft nog niet volledig gaar te zijn.

Schil en snijd de aardappelen in kleinere stukken. Als de kip goed aangebakken is, voeg je de ui, knoflook en de aardappels toe aan de pan. Bak alles even goed aan en voeg de masala kruiden toe. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe, niet alles in één keer. De kip en aardappelen moeten niet volledig onder de bouillon staan.

Voeg als laatste het snufje chili poeder toe. Je kunt de chili poeder ook vervangen door een madame Jeanette, maar let erop dat deze heel blijft en proef constant je gerecht, zodat het niet te pittig wordt. Blijf de bouillon toevoegen totdat de aardappelen gaar zijn.

Voeg als laatste de kouseband of sperziebonen toe en laat het geheel nog 15 minuten door sudderen.

Kook ondertussen de eieren hard in ongeveer 8 tot 10 minuten. Laat ze even afkoelen in ijskoud water en pel de schil eraf. Bak de eieren daarna in een pan met een beetje olijfolie licht krokant.

Verwarm de Lavash broden of roti vellen in een koekenpan. Serveer het kipmengsel samen met de eieren en de warme broden op een bord.

Smakelijk eten!

 

Voedingswaarde:

Kcal: 591
Kh: 62,4 gram
Vet: 14,1 gram
Eiwitten: 45,5 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.