
Benodigdheden:
- 4 plakjes bladerdeeg
- 1,5 rode ui
- 200 gram winterpenen
- 1,5 eetlepel milde olijfolie
- 1/2 theelepel karwijzaad of gemalen komijn
- 1 theelepel honing
- 100 gram Griekse feta
- 50 gram crème fraîche
- 1 teentje knoflook
- 4 gram dille
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de bladerdeegplakjes in een rechthoek over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk ze aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak de bladerdeeg 10 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Schil de winterpenen en snijd ze met een dunschiller in linten. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak de ui en het karwijzaad (of de gemalen komijn) 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing toe en bak nog 3 minuten. Schep de winterpeenlinten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe ondertussen de helft van de feta, de crème fraîche en de knoflook in een hoge beker en pureer het geheel glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Bestrijk het voorgebakken bladerdeeg met het kaasmengsel, maar laat aan alle randen 2 cm vrij. Verdeel de groenten erover en verkruimel de rest van de feta erover.
Bak de plaattaart ongeveer 15 minuten in de oven tot de randen lichtbruin zijn. Snijd ondertussen de dille fijn. Haal de plaattaart uit de oven, verdeel de dille erover en eet smakelijk!
Voedingswaarde:
Kcal: 635
Kh: 41 gram
Vet: 44 gram
Eiwitten: 15 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties