
Benodigdheden:
- 150 gram penne
- 250 gram spinazie à la crème (diepvries)
- 150 gram magere spekjes
- 1 courgette
- 1 citroen
- 35 gram pecorino of Parmezaanse kaas
- 35 gram pijnboompitten
Bereidingswijze:
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in halve maantjes. Verwarm de spinazie in een steelpan en roer af en toe. Zet het vuur uit en laat de spinazie staan tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en gril de pijnboompitten hierin. Haal ze eruit zodra ze beginnen te bruinen en zet ze apart. Bak vervolgens de magere spekjes, ook zonder olie of boter, in dezelfde pan. Voeg de courgette toe en bak deze ongeveer 6 minuten mee.
Voeg het citroensap van 1 citroen en de helft van de pecorino of Parmezaanse kaas toe aan de pan met spinazie. Als de courgette gebakken is, voeg je de spinazie toe aan de courgette. Verwarm kort tot het mengsel bijna begint te koken.
Schep de penne door het courgette-spinazie mengsel. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige kaas en de pijnboompitten.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde:
Kcal: 649
Kh: 63 gram
Vet: 29 gram
Eiwitten: 31 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties