Benodigdheden:
- 620 gram appel
- 100 gram roomboter
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 2 eieren
- 70 gram havermeel
- 30 gram bakeiwit vanille (Personal Proteïne merk)
- 2 gram kaneelpoeder
- 5 gram suiker
- 8 gram bakpoeder
- Bakspray
Voor de topping:
- 2 gram kaneelpoeder
- 4 gram rietsuiker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de appels in vieren en snij het klokkenhuis eruit. Snijd de ongeschilde appel eerst in dunne schijfjes en daarna in blokjes. Smelt de roomboter in een pannetje en laat de boter daarna afkoelen. Meng in een ruime kom de roomboter, amandelmelk en de eieren met behulp van een garde. Voeg het havermeel, bakeiwit, de kaneel, Suiker en het bakpoeder langzaam in delen toe en mix met behulp van een garde tot een egaal beslag. Spatel de blokjes appel erdoor. Vet de bakvorm (28 centimeter) in met bakspray. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm. Bestrooi met kaneel en rietsuiker. Bak het geheel ongeveer 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem de vorm uit de oven en laat het afkoelen de vorm voor ongeveer een kwartier. Haal het geheel uit de vorm snij in 8 stukken en aanvallen maar!
Voedingswaarde:
Kcal: 192
Kh: 19,6 gram
Vet: 12,1 gram
Eiwitten: 8,4 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)