Ovenschotel met kruidige bloemkool

Benodigdheden:

  • 400 gram bloemkool
  • 2 bosuitjes
  • 200 gram aardappelschijfjes
  • 1 el garam masala 
  • 1/2 tl gemalen knoflook
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 100 ml kookzuivel ah
  • 50 gram ovengratin geraspte kaas
  • 1/2 chilivlokken
  • Zout en peper 

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in dunne plakken. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Meng de bloemkool met de aardappelschijfjes, garam masala, knoflook- en uienpoeder en de helft van de bosui en verdeel over de ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de kookzuivel erover. Verdeel de geraspte kaas erover en bak in 30 tot 35 minuten gaar tot de kaas gesmolten is. Dek af met aluminiumfolie als het te donker wordt. Haal de ovenschotel uit de oven en bestrooi met de rest van de bosui en chilivlokken. Laat 5 minuten staan zodat de aardappel het vocht nog een beetje opneemt. Smakelijk eten! 

 

Voedingswaarde:

Kcal: 545
Kh: 54 gram
Vet: 22 gram
Eiwitten: 26 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen