Gewokte spruitjes met zoete aardappel

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram zoete aardappels
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 350 gram spruitjes
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 1 eetlepel honing

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd elke zoete aardappel in de lengte in 4 of 8 parten, ligt eraan hoe dik de aardappels zijn. Doe deze in een grote kom samen met de olijfolie, knoflook de helft van de tijm en een flinke snuf zout. Verdeel dit over een bakplaat en zet in de over voor ongeveer 30 minuten tot dat het gaar, goudbruin en aan de randjes knapperig is. Kook ondertussen de spruitjes in 5 minuten bijna beetgaar. Verhit een wok of hapjespan en bak hierin de spekreepjes knapperig en goudbruin. Voeg de mosterd, honing en de overige tijm toe en meng door elkaar. Voeg de spruitjes toe aan de pan en roerbak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur, totdat ze een mooie goudbruine kleur hebben en licht knapperig zijn. Breng op smaak met wat zout en peper. Serveer de spruitjes met de aardappelpartjes en knijp de gepofte teentjes knoflook uit. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde:

Kcal: 580
Kh: 67 gram
Vet: 24 gram
Eiwitten: 18 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen