Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 volkoren afbakbroodjes
- 750 gram pompoenblokjes
- 1 prei
- 1 el olijfolie
- 1 kippenbouillonblokje
- 4 takjes salie
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 1 teen knoflook
- 50 gram ricotta
Bereidingswijze:
Bak de broodjes af volgens de instructie op de verpakking. Snij de prei in ringen en spoel onder koud stromend water af. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de pompoen en prei 5 minuten. Voeg 1 liter kokend water toe en verkruimel het bouillonblokje erdoor. Breng aan de kook en laat op een laag vuur 20 minuten koken. Snijd ondertussen de salieblaadjes in dunne reepjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak hierin de spekjes in ongeveer 6 minuten tot bruin en knapperig. Snij de knoflook fijn. Neem de spekjes uit de koekenpan en houd apart. Laat wat bakvet in de pan en fruit hierin de salie en de knoflook. Voeg de spekjes weer toe, schep even om ene neem de pan van het vuur. Neem de soeppang van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Verder de soep in de kommetjes en verdeel de ricotta en de kruidige spekjes erover. Serveer met de broodjes. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie:
Kcal: 511
Kh: 50,5 gram
Vet: 26,3 gram
Eiwitten: 23,8 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)