Tomatenstoof met garnalen

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram trostomaten
  • 10 gram peterselie
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 60 gram groene olijven
  • 1/2 eetlepel kappertjes
  • 250 gram garnalen knoflook
  • 1 ciabatta (afbak)

 

Bereidingswijze:

Bak de ciabatta af volgens de verpakking. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes van 1 centimeter en snijd de peterselie fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de halve vrucht uit. Snijd de andere helft in partjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en chilipoeder toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomaat, 1 el citroensap, 75 ml water en 2/3 van de peterselie toe en laat ongeveer 10 minuten op laag vuur stoven. Laat ondertussen de olijven uitlekken en snijd in grove stukken. Laat de kappertjes uitlekken en voeg samen met de olijven en garnalen toe. Stoof nog ongeveer 4 minuten tot de garnalen gaar zijn. Breng verder op smaak met peper en wat zout. Verdeel de rest van de peterselie, het citroenrasp en de partjes over het geheel. Serveer met de ciabatta. Smakelijk eten. 

 

Voedingswaarde:

Kcal: 490
Kh: 49 gram
Vet: 19 gram
Eiwitten: 26 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen