Benodigdheden:
- 200 gram prei gesneden
- 2 tenen knoflook
- 200 gram kipfilet
- 250 gram tuinerwten
- 100 gram zuivelspread knoflook kruiden (ah)
- 150 gram penne (wij gebruikte volkoren)
- 10 gram peterselie
- 1 citroen
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Maak de knoflook schoon en snij de kipfilet in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in de hapjespan en bak de kip 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de prei toe en pers de knoflook erdoor en bak dit samen 8 minuten. Voeg na 6 minuten de tuinerwten toe. Roer de zuivelspread erdoor en breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de pasta 6 minuten. Als je de pasta na 6 minuten afgiet vang dan eerst een kopje kookvocht op. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schep de pasta als die goed is uitgelekt door de kip-breisaus. Voeg eventueel wat kookvocht uit het kopje toe als je vind dat de pasta te droog is. Schep de pasta in de ovenschaal en plaats dit voor 20 minuten in de oven. Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de gele schil van de citroen. Haal de pasta uit de oven als die klaar is en bestrooi met het citroenrasp en de peterselie. Als je houdt van een frissen citroen smaak kun je eventueel ook een partje citroen uitknijpen boven je eigen bordje of kommetje met pasta. Smakelijk eten!
Voedingswaarde:
Kcal: 585
Kh: 70 gram
Vet: 19 gram
Eiwitten: 28 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)