Orzo met chorizo

Benodigdheden:

  • 150 gram orzo
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rode puntpaprika’s 
  • 3 trostomaten
  • Olijfolie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 el gedroogde tijm
  • 50 gram chorizo 
  • Zout en peper

 

Bereidingswijze:

Kook de orzo volgens de beschrijving op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en maak de knoflook schoon. Maak de paprika’s schoon en snijd samen met de tomaten in blokjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, Knoflook (persen) en tomatenpuree 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de paprika, tomaat en tijm toe en bak 7 minuten al roerend. Snijd ondertussen de chorizo in plakjes/ kleine stukjes. Verhit de chorizo vervolgens in een koekenpan zonder olie of boter voor ongeveer 4 minuten. Schep de chorizo vervolgens met het bakvet uit de pan in een kommetje. Doe het tomatenputje in de hoge beker van de staafmixer en pureer het tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng de orzo met de saus en de chorizo inclusief het bakvet. Lekker met eventueel wat parmezaanse kaas erover. Eet smakelijk! 

 

Voedingswaarde:

Kcal: 490
Kh: 66 gram
Vet: 17 gram
Eiwitten: 16 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen