Ingrediënten voor 2 personen:
- 300 gram half om half gehakt
- 30 /40 gram paneermeel (afhankelijk van de natheid van je gehakt)
- 75 gram witte kaas (Apetina less fat 50%)
- 1 ei
- spray olijfolie
- 125 gram zilvervliesrijst (minuutje)
- 150 gram snoeptomaatjes
- halve rode ui
- halve komkommer
- 150 gram magere kwark
- 1 eetlepel remia friteslijn
- 2 teentjes knoflook
- peper, zout
- (geheim ingrediënt - snufje souvlaki kruiden)
Bereidingswijze:
Gehaktballetjes:
Neem het gehakt uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen, meng in een kom het gehakt, het ei en 2/3 van het paneermeel en een snufje souvlaki kruiden goed onder elkaar en draai er mooie ronde balletjes van ( wij hadden er 4 gemaakt) Druk met je duim een gat erin en snijd de witte kaas in een passend reepje en stop dit in de gehaktbal. Draai nu goed rond dat de kaas opgesloten zit in de gehaktbal. strooi vervolgens het overgebleven paneermeel over de balletjes.
Salade:
Snijd de komkommer (houdt hiervan een klein beetje apart voor de tzatziki) en tomaat in partjes en doe deze in een saladekom. Halveer de ui en snijd in halve ringen. Spray een beetje olijfolie erover en kruimel 50 gram witte kaas erover. maak af met peper en zout en meng goed door.
Rijst:
Wij gebruiken de 1 minuut zilvervliesrijst bakjes die wij even opbakken in een koekenpan.
Tzatziki
Doe 150 gram magere kwark met een dotje remia friteslijn in een kommetje en meng dit goed door. Pers de knoflook fijn en roer erdoorheen. Snijd de komkommer is dunne reepjes en voeg toe met peper en zout.
Cindy zegt; Yamas!
Voedingswaarde voor het complete gerecht per persoon:
Kcal: 637
Kh: 59 gram
Vet: 37,8 gram
Eiwitten: 51,3 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)