Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 ui
- 200 gram winterpeen
- olijfolie
- 4 knoflooktenen
- 2 tl kaneel
- 400 gram tomatenblokjes
- 30 gram rozijnen
- 225 gram snijbonen (diepvries)
- 225 gram tuinbonen (diepvries)
- 100 gram bulgur
- 15 gram peterselie
- 20 gram ongebrande amandelen of amandel schaafsel
- 200 ml water
- zout en peper
Bereidingswijze:
Snijd de ui in halve ringen. Maak de winterpeen schoon en snijd in dunnere plakjes. Verhit 3 spraytjes olijfolie in de pan op middel hoog vuur en fruit de ui en peen in 5 minuten tot ze gekaramelliseerd en zacht zijn. Roer goed door zodat het niet aanbakt. Maak ondertussen de knoflook schoon. Pers de knoflook, voeg deze samen met de kaneel toe aan de peen en ui. Bak dit 1 minuut samen. Voeg de tomatenblokjes, rozijnen, snijbonen, tuinbonen en 200 ml water toe. Roer goed door, breng aan de kook en laat het gezamenlijk 20 minuten stoven met de deksel op de pan. Doe de laatste 3 minuten de deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout. Bereid ondertussen de bulgur volgens de instructies op de verpakking. Snijd de peterselie fijn en hak de amandelen grof. Als de bulgur en de stoof klaar zijn, schep je eerst de bulgur op en daarna doe je de groentestoof eroverheen. Top af met de peterselie en de amandelen. Laat het smaken!
Voedingswaarde:
Kcal: 495
Kh: 114,1 gram
Vet: 30,5 gram
Eiwitten: 21,5 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)