Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 blikje tonijn op waterbasis
- 1 grote ui
- 3 tenen knoflook
- 250 gram snoeptomaatjes (ik pakte Romaatjes van de lidl)
- 1/2 tl chilipoeder
- 200 gram tomaten passata
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 15 gram verse basilicum
- 150 gram volkoren fusilli
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
Giet de tonijn af. Snij de ui in halve ringen en de knoflook maak je schoon, de snoeptomaatjes halveer je. Snij de basilicum fijn. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking. Hou een klein beetje kookvocht van de pasta apart. Verhit een Spray olijfolie in de pan op middelhoog vuur en fruit al roerend de ui in 5 minuten tot ze zacht en gekarameliseerd is. Voeg de laatste minuut de knoflook, chilipoeder en Italiaanse kruiden toe. Voeg hierna de tomaten passata, tonijn en snoeptomaten toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe door. Breng hierna op smaak met zout en peper. Meng de pasta door de saus. Voeg eventueel een beetje van het bewaarde kookvocht toe zodat het niet te droog wordt, doe dit vooral naar eigen wens. Breng op smaak met wat peper en zout. Doe het op een bord of in een kommetje en maak het af met de fijn gesneden basilicum. Smakelijk eten!
Voedingswaarde:
Kcal: 444
Kh: 105,9 gram
Vet: 21,3 gram
Eiwitten: 30,6 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)