Ingrediënten:
- 1 rode ui in halve ringen
- 1 eetlepel witte wijn azijn
- 150 gram bulgur
- 100 gram tuinbonen (diepvries)
- 25 gram amandelschaafsel
- 125 gram snoeptomaatjes
- 1/2 komkommer
- 100 gram witte kaas (Apetina less fat)
- 1 eetlepel olijfolie
- 15 gram peterselie
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Meng de halve ringen rode ui met de azijn. Laat staan tot gebruik. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tuinbonen ondertussen in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in 5 minuten goudbruin. Laat het hierna afkoelen. Halveer de snoeptomaatjes, snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in plakjes. Verkruimel de witte kaas. Maar vervolgens een dressing van de olijfolie, azijn van de ui, peper en zout. Snijd de peterselie fijn. Meng de bulgur met de tuinbonen, snoeptomaatjes, komkommer, ingelegde rode ui, kaas en natuurlijk de dressing. Bestrooi vervolgens met het amandelschaafsel en de peterselie. Smakelijk eten!
Voedingswaarde:
Kcal: 589
Kh: 85,1 gram
Vet: 11,9 gram
Eiwitten: 21,7 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)