Een frisse zomerse open lasagne

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 courgette in lange dunne plakken geschaafd
  • 125 gram lasagnebladen, koelvers
  • 100 gram diepvriesdoperwten 
  • 125 gram ricotta
  • 50 gram parmezaan kaas (Zanetti)
  • 1 citroen (rasp en sap van 1/2 citroen)
  • 1/2 bosje munt fijngehakt
  • peper en zout

 

Bereidingswijze:

Meng 1 eetlepel olijfolie, de knoflook en een flinke snuf zout. Strijk de courgetteplakken rondom in met het olijfolie knoflook mengsel. Verhit een grillpan of contactgrill en gril de plakken courgette aan beide kanten, tot er mooie grillstrepen ontstaan. Kook de lasagnebladen beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de doperwten toe, giet dan af. Meng de ricotta met de overige olijfolie, helft van de parmezaanse kaas, citroenrasp, -sap, zout en peper. Verdeel wat lasagnebladen met daarop doperwten en gegrilde courgette over de borden. Verdeel de ricotta, overige parmezaanse kaas en munt losjes erover. Herhaal dit nog twee keer. Bestrooi het geheel met nog wat peper naar smaak. Laat het smaken! 

 

Voedingswaarde:

Kcal: 545
Kh: 54 gram
Vet: 26 gram
Eiwitten: 23 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen