Zalm op een Italiaans bedje

Ingrediënten:

  • 2 zalmfilets 
  • olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 20 groene olijven 
  • 1 eetlepel witte wijnazijn 
  • een halve stronk bleekselderij
  • 20 gram rozijnen
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • zout en peper

 

Bereidingswijze:

Wrijf de zalm in met een beetje olijfolie en bak ze 1 minuut per kant in een koekenpan. Zet de zalm hierna apart. Snipper de ui grof en snijd de courgette in kleinere blokjes. Fruit vervolgens de ui aan en voeg de courgette toe. (dit doe je in de koekenpan van de zalm) Snijd de tomaat en bleekselderij in blokjes. Voeg de tomaat, tomatenpuree verdund met een klein beetje water, de suiker, kappertjes, olijven, azijn, bleekselderij en rozijnen toe in de pan. Stoof afgedekt 20 tot 25 minuutjes. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de zalm hier 7 tot 8 minuten in, in een ovenschaal. Rooster de pijnboompitten in een hete droog koekenpan en houdt apart. zijn de groente zacht gestoofd dan verdeel je dit over de borden en leg je vervolgens de zalm erop. Top af met de pijnboompitten.

smakelijk eten!

 

Voedingswaarde:

Kcal: 429
Kh: 39 gram
Vet: 18,8 gram
Eiwitten: 30,9 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem