Zalm op een Italiaans bedje

Ingrediënten:

  • 2 zalmfilets
  • Olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 blikje (70 gram) tomatenpuree
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 20 groene olijven
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Een halve stronk bleekselderij
  • 20 gram rozijnen
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Wrijf de zalmfilets in met een beetje olijfolie en bak ze 1 minuut per kant in een koekenpan. Zet de zalm daarna apart. Snipper de ui grof en snijd de courgette in kleinere blokjes. Fruit de ui in dezelfde koekenpan en voeg de courgette toe. Snijd de tomaten en bleekselderij in blokjes. Voeg de tomaten, tomatenpuree (verdund met een klein beetje water), suiker, kappertjes, olijven, azijn, bleekselderij en rozijnen toe aan de pan. Stoof dit afgedekt 20 tot 25 minuten.

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de zalmfilets 7 tot 8 minuten in een ovenschaal. Rooster de pijnboompitten in een hete, droge koekenpan en houd ze apart. Wanneer de groenten zacht gestoofd zijn, verdeel je dit over de borden en leg je de zalmfilets erop. Top af met de pijnboompitten.

Smakelijk eten!

 

Voedingswaarde:

Kcal: 429
Kh: 39 gram
Vet: 18,8 gram
Eiwitten: 30,9 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.