Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 0,75 gram zongedroogde tomaten (royal op waterbasis met ruiden AH)
- 150 gram linguine
- 1 citroen
- 150 gram tuinerwten
- 100 ml kookzuivel (AH)
- 100 gram spinazie
- 75 gram buffermozzarella
- peper en zout
- spraytje olie
- 400 ml water
Bereidingswijze:
Snipper de ui en maak de knoflook schoon om later uit te persen. Doe wat olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui ongeveer 4 minuten en voeg dan de knoflook toe. Doe de linguine bij het ui en knoflook mengsel en voeg wat zout en 400 ml water toe. breng aan de kook en kook de pasta al dente ongeveer 8 minuutjes. (ligt eraan welke pastasoort je gebruikt, volg altijd de verpakking) Rasp de gele schil van de citroen en pers daarna het sap van de citroen uit. Voeg de bevroren tuinerwten en kookzuivel toe aan de pasta en breng dit opnieuw aan de kook. Schep beetje bij beetje de spinazie erdoor. Zet het vuur uit en voeg de zongedroogde tomaten, de citroen rasp en sap toe aan de pasta. Schep dit alles goed om en breng op smaak met peper en zout. Scheur de mozzarella in stukjes, voeg deze toe en serveer!
smakelijk eten!
Voedingswaarde:
Kcal: 571
Kh: 93,1 gram
Vet: 13,8 gram
Eiwitten: 26,2 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)