Mosselen in gele currysaus

Ingrediënten:

  • 2 kilo verse mosselen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram gele curry pasta
  • 200 ml koksmelk light AH
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • bosui (half bosje)

 

Bereidingswijze:

Was de mosselen grondig schoon en gooi de openstaande mosselen weg. Snipper de rode ui en maak de knoflook schoon. Snijd de puntpaprika's in kleine stukjes. Doe vervolgens een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook en puntparika in een wok of hapjespan aan. Bak deze 5 minuten totdat deze zachter zijn. Voeg vervolgens de currypasta toe en bak dit voor 1 minuut mee. Voeg daarna de kokosmelk toe, roer goed door en breng aan de kook. daarna pers je de limoen in de pan uit. Als dit alles aan de kook is voeg je de mosselen toe, zet het vuur hoog en doe de deksel op de pan. Kook de mosselen 7 tot 10 minuten totdat alle schelpen open staan. Roer goed door in de ketel en schep op. Top je bordje mooi af met wat bosui en smakelijk eten!

Lekker te serveren met bijvoorbeeld zoete aardappelfrietjes of naambrood

Voedingswaarde voor de mosselen zonder bijgerecht:

Kcal: 347
Kh: 24,8 gram
Vet: 18,3 gram
Eiwitten: 20,2 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem