Linzenstoof met platbrood

Ingrediënten voor 2 personen:

* 150 gram zoete aardappel
* 1 ui
* 2 knoflook teentjes
* 2 cm verse gember
* 2 theelepels gele curry of kerriekruiden
* 200 gram babyspinazie
* verse bladpeterselie 15 gram
* 1 pakje linzen van HAK 380 gram
* klontje boter
* 250 ml groente bouillon 
* 75 ml kokosmelk (light AH)
* Platbrood naar keuze

* peper, zout en olijfolie

 

Bereidingswijze:

Neem een hapjespan en zet deze op middelhoog vuur. Doe de currykruiden in de pak en bak ze een beetje aan totdat ze goed gaan geuren. Snij de zoete aardappel in blokjes en voeg toe samen met een klont boter die smelt en bak de aardappel wat zacht. Snipper de ui en pers de knoflook fijn en voeg deze toe. Rasp de gember in de pan en roer goed door. Bak een beetje aan en voeg vervolgens de bouillon en de kokosmelk toe. Laat dit 15 minuten pruttelen zodat het een beetje inkookt met een deksel erop. Voeg na 15 minuten de spinazie, linzen en bladpeterselie toe die je wat fijn scheurt. Roer goed door en laat nog 5 minuten pruttelen.

Het platbrood koop je naar keuze en bak je volgens de verpakking even af.

Dippen en smikkelen maar! 

 

(Zoek je nog een verfrissende dip? Pak dan een bakje magere yoghurt, voeg wat peper, zout en olijfolie toe en je hebt een lekkere frisse dip bij je stoof)

 

Voedingswaarde per portie zonder brood en dip:

Kcal: 407
Kh: 66,4 gram 
Vet: 10,6 gram
Eiwitten: 18,6 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen