Zomerse bulgersalade

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram zoete aardappel
  • 1 ui (rood of geel)
  • 1 wortel
  • 75 gram bulgur
  • een halve theelepel komijnzaad
  • 10 gram pompoenpitten
  • 1 tomaat
  • munt (handje vol)
  • 50 gram rucola melange
  • 300 gram bloemkool (in roosjes)
  • 100 gram geitenkaas naturel
  • 1 theelepel zwarte balsamico azijn
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 theelepels baharat kruiden
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper en Zout 
  • Olijfolie

 

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 220 graden en maak de bouillon al klaar. Snijd de bloemkool in roosjes en de wortel in plakjes van maximaal een halve centimeter dik. Snijd de ui in halve ringetjes en schil de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng alle groentes vervolgens in een grote kom met de baharat kruiden, olijfolie en peper en zout en roer goed door. Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier en bak dit ongeveer 30 minuten in je over waarna je het na een kwartiertje een keertje omschept. Meng de bulgur met het gemalen komijnzaad in een kleine pan met deksel en bak al roerende ongeveer voor 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bouillon toe en kook het geheel afgedekt in 10/12 minuten op laag vuur droog. Roer het geheel daarna los met een vork. Neem een koekenpan zonder olie en verhit deze op hoog vuur, rooster hierin de pompoenpitten totdat ze beginnen te dansen in pan. Haal ze dan uit de pan en bewaar ze even apart. Snij de tomaten in kleinere blokjes en de munt alvast fijn. De sla, munt en tomaat meng je vervolgens in een grote kom. Meng nu in een klein kommetje de dressing. (olijfolie, mosterd, peper en zout en de balsamico azijn, roer tot een geheel) Doe de ovengroente en de bulgur in de kom van de salade en voeg nu de dressing toe. Goed doorroeren en op smaak brengen met peper en zout. Verdeel over twee kleinere kommetjes, garneer af met de geitenkaas (klein brokkelen) en pompoenpitten en smullen maar! Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per portie:

Kcal: 590
Kh:  71 gram
Vet: 23 gram
Eiwitten: 18 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 0 sterren
0 stemmen