Ingrediënten voor 2 personen:
* 50 gram chorizzo
* 1 rode ui
* 400 ml tomaten polpa
* 200 gram tomaten
* 80 gram spinazie
* 20 gram basilicum (blad en steel)
* 150 gram orzo
* 20 gram parmezaanse kaas (Zanetti AH)
* 1 bol burrata
* halve citroen
* peper en zout
Bereidingswijze:
Bak in een grote pan de chorizo aan, voeg de rode uit die gesnipperd is toe en bak aan. schenk de tomaten polpa en de gewone tomaten die je in blokjes gesneden hebt toe. Kook ondertussen in een andere pan de orzo beetgaar zoals op de verpakking staat. Hak de spinazie en de basilicum in grove stukken en voeg deze toe aan de saus. Roer goed door zodat de spinazie gaat slinken. Maak de saus af door er parmezaanse kaas doorheen te roeren en doe als laatste de orzo toevoegen en roer dit alles goed door. Opdienen in een kommetje met de burrata bovenop, een citroentje ernaast en een beetje peper en olijfolie over de burrata.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie zonder brood:
Kcal: 603
Kh: 82,5 gram
Vet: 20,5 gram
Eiwitten:
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)