Ingrediënten voor 2 personen:
- 4 eieren
- 1 blik tomaten blokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 punt paprika
- 250 gram cherry/snoep tomaatjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- handje vol verse peterselie
- 75 gram feta (apetina less fat)
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 0,5 theelepel chili poeder
- Peper en Zout
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met deksel en fruit de ui en knoflook aan. Vervolgens snijd je de cherrytomaatjes in partjes en de paprika in reepjes, deze voeg je beide toe. Samen met de kruiden. Bak kort tot de paprika een beetje zacht is. Dan voeg je de tomatenpuree en tomaten blokjes toe. Laat 2 minuten pruttelen en maak dan kuiltjes in de saus, hier in doe je de eitjes. Zet vervolgens een deksel op de pan tot de eitjes bijna gaar zijn (zorg dat de dooier nog zacht is). Dan top je het af met feta, fijngehakte peterselie en een snuf zout en peper. Serveer met brood naar keuze. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie zonder brood:
Kcal: 385
Kh: 31,1 gram
Vet: 17,4 gram
Eiwitten: 26,3 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)