Ingrediënten voor 4 personen. (wij maken altijd meer om in te vriezen)
- 600 gram runderlappen
- goede knijp bakboter
- 50 gram spekreepjes
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika's
- 2 groene paprika's
- 2 eetlepels bloem
- 1,5 eetlepel paprikapoeder
- 400 gram tomatenstukjes
- 1 dl rode wijn
- 2 dl runderbouillion
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 4 vastkokende aardappelen
- 250 gram sperzibonen
- peper en zout
Bereidingswijze:
Snijd de runderlappen in stukken en wentel ze in de bloem. Verhit de bakboter in een braadpan/stoofketel en bak het vlees op matig hoog vuur in ongeveer 5 minuten al omscheppend rondom bruin. Bak de spekreepjes ongeveer 2 minuutjes zachtjes mee. Snipper de ui en de tenen knoflook. Maak de paprika's schoon en snijd ze in stukken. Schep de ui, knoflook en paprika door het vlees en bak alles ongeveer nog 2 minuten. Strooi het paprikapoeder erover en bak dit ongeveer 2minuutjes mee. Schenk de tomatenstukjes, de wijn en de bouillon langs de rand van de pan bij het vlees. Voeg de Italiaanse kruiden toe en breng het geheel aan de kook en laat de goulash afgedekt heel zachtjes sudderen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snij ze in drieën, schep de aardappelblokjes en sperziebonen door de goulash en laat het geheel ongeveer nog 45 minuutjes zachtjes sudderen.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per portie (per persoon zonder rijst of pasta) :
Kcal: 530
Kh: 30,9 gram
Vet: 26,9 gram
Eiwitten: 39,6 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)