Ingrediënten 2 personen:
- 2 knoflook teentjes
- 4 stengels bosui
- 125 gram champignons
- 1 bosje radijsjes
- 200 gram garnalen
- 200 gram noedels
- 20 ml vissaus
- 100 gram sugar snaps
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 2 theelepels suiker
- 30 gram bakboter
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 2 theelepels honing
- 1 groente bouillonblokjes
Bereidingswijze:
Pers de knoflook of snijd deze fijn en snijd de bosui in fijne ringen waarvan je het witte en groene gedeelte apart van elkaar bewaard. Snijd de champignons in plakjes. Meng in een kleine kom de witte wijn azijn en de suiker met elkaar. Snijd de radijs in dunne plakjes en voeg deze toe aan het zoetzuur, schep dit af en toe om om alle smaken goed te laten intrekken. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de noedels. Verhit in de koekenpan de bakboter en voeg de knoflook toe. Is de knoflook gefruit voeg dan de garnalen toe en bak deze gaar tot ze een roze kleur hebben. Verhit ondertussen de zonnebloem olie in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de bosui en de champignons 5 tot 7 minuutjes en voeg een halve eetlepel ketjap en de honing hierbij en roer dit goed door elkaar. Zet het vuur wat lager en bak tot aan het serveren. Kook de noedels zoals op de verpakking. Giet ze af en bewaar ze afgedekt apart. Breng 600 ml water, bouillonblokje, vissaus en een halve eetlepel aan de kook in een steelpannetje. Voeg dan de Suger snaps toe aan de bouillon en kook ongeveer 5 minuutjes mee. Verdeel de noedels over de soepkommen, schep de bouillon over de noedels, leg de toppings er apart op: de garnalen, champignons, Suger snaps en radijs. Garneer het soepje met het groene gedeelte van de bosui.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per portie :
Kcal: 503
Kh: 56 gram
Vet: 21 gram
Eiwitten: 22 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)