Pan Orzo Carbonara

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 120 gram orzo
  • 100 gram magere spekjes
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 2 kleine of 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tijm
  • 200 ml kookroom light / kookzuivel light
  • 200 ml water
  • 40 gram Parmezaanse kaas (Zanetti)
  • Peper en zout

Bereidingswijze:
Bak de spekjes in een pan totdat ze goudbruin zijn. Haal ze vervolgens uit de pan en zet ze even opzij. Dep eventueel het overtollige vet af met wat keukenpapier.

Snijd de kastanjechampignons in dunne plakjes en snipper de ui. Fruit de ui aan in de pan waar je de spekjes in hebt gebakken en pers de knoflook erboven uit.

Voeg na een paar minuten de champignons en de tijm toe. Als de champignons goudbruin zijn, voeg je de kookzuivel, het water en de orzo toe. Zet een deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur inkoken, zodat de orzo het vocht opneemt en gaar wordt.

Breng het gerecht op smaak met peper, zout en de Parmezaanse kaas.

Verdeel de orzo over de borden, top af met de spekjes en wat extra Parmezaanse kaas. Laat het smaken!

 

Voedingswaarde per portie :

Kcal: 509
Kh: 48,9  gram
Vet: 22,6 gram
Eiwitten: 24,5 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 3 sterren
13 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.