Panlasagna

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram mager gehakt
  • 1 courgette 
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout naar smaak
  • 500 gram tomaten passata
  • 3 volkoren lasagna bladen
  • 100 gram cottage cheese 
  • 30 gram zuivelspread light
  • 60 gram geraspte mozzarella
  • olijfolie

 

Bereidingswijze:

Snipper de ui en maak de knoflook schoon. Snijd de cougette in blokjes. Doe een beetje olijfolie in hapjespan. Pers de knoflook in de pan en doe hierbij de gesnipperde ui. Voeg het gehakt toe als de ui glazig is, en bak mee voor 3 minuten. Voeg daarna de courgette toe, samen met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Bak voor enkele minuten tot de courgette zacht is, en voeg dan de tomaten passata toe. 

Leg de lasagne bladen in stukken in de saus en en leg hier de saus bovenop zodat alle bladen in het vocht gedompeld zijn. 

Meng de cottage cheese en de zuivelspread door elkaar en verdeel dit over de pan. Strooi de mozzarella hier overheen. Laat voor 15 minuten pruttelen, of tot de lasagne bladen gaar zijn. 

Smakelijk eten! 

 

Voedingswaarde per portie:

Kcal: 589
Kh:  37,5 gram
Vet: 20,1 gram
Eiwitten: 37,3 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 2.8 sterren
5 stemmen