Bulgursalade met biefpuntjes en peultjes

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 150 gram bulgur
  • 2 rode paprika's 
  • 2 rode uien
  • 1 knoflookteen
  • 5 gram basilicum 
  • 5 gram bieslook
  • 5 gram peterselie 
  • 200 gram biefstuk puntjes
  • 100 gram peultjes
  • 350 milliliter groentebouillon
  • 1 el wittewijn azijn
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

Bereid 350 ml groentebouillon in een pan met deksel voor de bulgur en breng aan de kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Roer regelmatig door en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de rode paprika in stukjes en de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan met delsek op middelmatig vuur. Bak de paprika, rode ui en de helft van de knoflook 12 - 15 minuten, of tot ze zacht zijn. Schep af en toe om en let op dat ze niet aanbakken. 

Snijd ondertussen de bieslook, basilicum en de peterselie los van elkaar fijn. Houd de bieslook apart voor in de salade. Meng in een kom: 2 el olijfolie, 1 el wittewijn azijn, basilicum, peterselie en de rest van de knoflook. Breng de marinade goed op smaak met peper en zout. Meng de biefstukpuntjes met de marinade. Verwijder eventueel de steelaanzet van de peultjes. Bak de peultjes de laatste 3 - 5 minuten mee met de paprika en de ui. 

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukpuntjes met marinade in 2 - 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen. 

Voeg de bulgur en de groente toe aan de saladekom. Voeg de bieslook toe, breng op smaak met de peper en zout en schep door elkaar. Verdeel de salade over de borden en schep de biefstukpuntjes erop. Schenk eventueel het overgebleven bakvet over de salade voor extra smaak. 

Smakelijk eten! 

 

Voedingswaarde per portie:

Kcal: 651
Kh:  66 gram
Vet: 23 gram
Eiwitten: 35 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem