
Ingrediënten voor 2 porties:
- 2 tomaten
- 1/4 komkommer
- 2 el pijnboompitten of pittenmix (Lidl)
- 30 gram Friteslijn (Remia)
- 15 gram truffeltapenade
- 10 gram parmezaanse kaas
- 1 verpakking carpaccio (1 portie per persoon)
- 2 handjes rucola
- Huishoudfolie
Bereidingswijze:
Snijd de tomaten doormidden en haal de zaadjes eruit. Snijd de buitenkant in kleine stukjes. Snijd ook de komkommer in kleine blokjes. Doe deze in een schaaltje, samen met de pijnboompitten/pittenmix (houd een klein beetje apart voor de garnering), Friteslijn, truffeltapenade en de parmezaanse kaas. Meng alles goed door elkaar.
Bedek 2 schaaltjes met huishoudfolie en leg de carpaccio hierin. Schep het mengsel in de schaaltjes en sluit af met de vershoudfolie, zodat je het als een "bonbonnetje" kunt vouwen. Je kunt het mengsel optioneel even laten opstijven in de koelkast, maar je kunt het ook meteen serveren.
Verdeel de rucola over 2 bordjes en leg de "bommetjes" carpaccio erop. Garneer met de apart gehouden pijnboompitten/pittenmix en eventueel nog wat parmezaanse kaas.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per portie:
Kcal: 233
Kh: 9 gram
Vet: 16 gram
Eiwitten: 17 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties