Ingrediënten per persoon:
40 gram risotto (ongekookt afgewogen)
0,75 liter water
2 blokjes paddestoelen bouillon
75 ml droge witte wijn
2 tl truffeltapanade
0,5 courgette
1 teentjes knoflook
125 gram kastanje champignons
0,5 grote rode ui
0,5 bol burrata
0,5 pakje prosciutto
Bereidingswijze:
Kook het water en voeg als het water kook de bouillon blokjes toe. Snijd ondertussen de champignons in plakjes, de ui fijn, pers de knoflook fijn en de courgette in blokjes. Neem bijvoorbeeld een hapjespan en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Als de olie warm is doe je de risotto in de pan en bak je deze aan. Voeg dan eerst een scheutje witte wijn toe. Is de wijn door de risotto opgenomen voeg dan telkens een scheut bouillon toe. Wacht steeds tot dit is opgenomen door de rijst, doe dit herhaaldelijk en proef af toe tussendoor of jij de risotto goed vindt. Dit is nogal persoonlijk. Risotto hoeft niet hard te zijn maar ook niet te zacht. Pak een nieuwe pan met een beetje olijfolie en fruit de knoflook met de ui even aan. Vervolgens voeg je de champignons en de courgette toe. Bak die beetgaar. Voeg de groente daarna toe aan de hapjespan met risotto. voeg de truffeltapanade toe en schep alles goed door elkaar. Verdeel de prosciutto mooi aan de rand van het bord. Snijd de buratta doormidden en presenteer deze in het midden. Een feestje om naar te kijken, nog meer om van te smullen!
Voedingswaarde:
Kcal: 654
Kh: 48,8 gram
Vetten: 28,7 gram
Eiwitten: 27,7 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)