
Ingrediënten:
- Olijfolie
- 200 g spinazie
- 1 gele ui
- 150 g champignons
- 1 teentje knoflook
- 100 g fetakaas (Appetina Less Fat 50%)
- 100 ml melk (bijv. Oatly havermelk)
- 30 g 30+ geraspte kaas
- 125 g mozzarella light (Lidl)
- 3 eieren
- Bakspray
- Peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan. Snijd de ui fijn en de champignons in plakjes. Voeg ze samen met de geperste knoflook toe aan de pan en bak ze even aan.
Voeg de spinazie in handjes toe en laat deze slinken. Bewaar een handje verse spinazie om later in de quichevorm te leggen.
Verdeel het spinaziemengsel over de bodem van een quichevorm (26 cm doorsnede). Voeg de feta blokjes erover.
Klop de eieren, melk, geraspte kaas, peper en zout in een kom en giet dit mengsel over de groenten en feta in de quichevorm.
Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel over de quiche.
Bak de quiche 40 tot 45 minuten in de oven totdat deze goudbruin en gaar is.
Voedingswaarde:
Kcal: 485
Kh: 14,1 gram
Vet: 30,6 gram
Eiwitten: 43,4 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties