Ingrediënten:
olijfolie
200 gram spinazie
1 gele ui
150 gram champignons
1 teentje knoflook
100 gram fetakaas (Appetina Less Fat 50%)
100 ml melk (wij gebruiken Oatly havermelk)
30 gram 30+ geraspte kaas
125 gram mozzarella light (Lidl)
3 eitjes
bakspray
peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe in een wok of hapjes pan een beetje olijfolie. Snijd de ui fijn, de champignons in plakjes. Doe in de pan en pers de knoflook erboven fijn. Roer alles goed door. Voeg daarna de spinazie handje voor handje erbij en laat slinken. Bewaar een handje verse spinazie om vervolgens op de quiche vorm (26 cm doorsnede) te leggen, voeg nu het mengsel van in de wok erbij en verdeel. Verdeel de feta blokjes eroverheen. Neem een kom en klop de eitjes, melk, geraspte kaas met zout en peper tot een geheel en voeg het toe aan de quiche vorm. Snijd de mozerella in kleine stukjes en verdeel deze ook over de quiche vorm. Plaats de vorm in de oven en bak in 40 tot 45 minuten goudbruin. Smakelijk eten.
Voedingswaarde:
Kcal: 485
Kh: 14,1 gram
Vet: 30,6 gram
Eiwitten: 43,4 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)