
Ingrediënten voor 2 personen:
- 500 gram witlof
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 20 gram bakboter
- 20 gram bloem
- 75 gram hamblokjes
- 250 ml groentebouillon
- 250 ml (haver)melk
- Gemalen peper
- 2 takjes verse peterselie
Bereidingswijze:
Snipper de ui en maak de knoflook schoon. Haal de vieze buitenste blaadjes van de witlof af en snijd een stukje van de onderkant van de stronk af. Snijd de stronkjes witlof in de lengte in kwarten en verwijder de bittere, harde kern. Snijd de witlof vervolgens in reepjes. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de ui. Pers de knoflook erbij. Voeg de witlof en de gemalen peper toe zodra de ui glazig is.
Voeg na 2 minuten de bloem toe en roer goed door. Voeg daarna de groentebouillon en de (haver)melk toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 8 minuten koken en pureer het geheel daarna met de staafmixer. Voeg de hamblokjes toe en verwarm de soep nog even kort, zodat de hamblokjes ook wat warmer worden. Serveer de soep in kommetjes, snijd de peterselie fijn en verdeel deze over de kommetjes.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per persoon :
Kcal: 218
Kh: 20,5 gram
Vet: 9,9 gram
Eiwitten: 10,8 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties