Lemon Orzo

Ingrediënten:

  • Olijfolie (of olijfolie spray)
  • 100 g orzo
  • 1 courgette (in stukjes)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 200 ml kookzuivel
  • 200 ml water
  • 1 citroen (of limoen)
  • 40 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 groente- of kippenbouillonblokje
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

Verhit een beetje olijfolie in een pan. Bak de ui en pers de knoflook erbij. Voeg de courgette toe en bak alles gaar.

Voeg de orzo toe en laat even meebakken. Voeg dan de kookzuivel, water, en verkruimeld bouillonblokje toe. Roer goed door, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.

Laat de orzo het vocht opnemen en roer af en toe. Wanneer bijna al het vocht is opgenomen, rasp je de citroen/limoen er boven en pers de rest uit.

Roer de helft van de Parmezaan erdoor en laat het even doorwarmen. Serveer met de resterende Parmezaan.

Extra toevoeging: Bak een stukje kip of vis naar keuze in een aparte pan voor extra eiwitten.

 

Voedingswaarde excl vlees/vis:

* Kcal: 447
* Kh: 55,4
* Vet: 19,2
* Eiwitten: 16,5

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.    
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.