
Ingrediënten:
- 200 g kipfilet (in blokjes)
- 2 tl paprika poeder
- 2 tl Italiaanse kruiden
- Olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 200 g cherry tomaten (in vieren gesneden)
- 200 g kookzuivel
- 15 g basilicum (grof gehakt)
- 70 g zongedroogde tomaten (op waterbasis)
- 1 groentebouillonblokje
- 200 g gnocchi
- 20 g parmezaanse kaas (geraspt)
- Optioneel: water (voor de sausdikte)
Bereidingswijze:
Verhit olijfolie in een hapjespan. Bak de kipfilet met paprika poeder en Italiaanse kruiden gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Voeg de geperste knoflook toe aan de pan. Snijd de cherry tomaten in vieren en bak deze mee totdat ze zacht worden.
Voeg de kookzuivel, basilicum, zongedroogde tomaten, en het bouillonblokje toe. Laat de saus even pruttelen zodat het blokje oplost.
Voeg de gnocchi toe en kook deze 2 minuten mee. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik is.
Meng alles goed door elkaar en serveer met geraspte parmezaanse kaas en een blaadje basilicum.
Voedingswaarde:
- Kcal: 535
- Kh: 64,2 g
- Vet: 22,1 g
- Eiwitten: 13,3 g
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)
Reactie plaatsen
Reacties