Ingrediënten:
1 courgette
olijfolie
200 gr Gnocchi
15 gr basilicum
2 teentjes knoflook
425 ml muts polpa (of Heinz tomaten blokjes met knoflook)
1 bol mozarella (125 gr)
20 gr Zanetti parmezaanse kaas geraspt
Bereidingswijze:
verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de courgette in blokjes en verhit de olijfolie in een grote hapjespan en bak de courgette 5 minuten op hoog vuur. Bak vervolgens de gnocchi 2 minuten mee en pluk ondertussen de blaadjes van de basilicum en snijd de takjes fijn. Snijd de knoflook fijn en voeg de knoflook, de basilicum takjes en de polpa toe aan de gnocchi en bak op middelhoog vuur nog 1 minuut mee. Schep de helft van de blaadjes basilicum erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel over een ovenschaal, scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze erover. Verdeel de parmezaanse kaas erover en bak de schotel ongeveer in 30 minuten mooie goudbruin gaar.
Bestrooi met de rest van de basilicum en eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.:
- Kcal: 429
- Kh: 46,3 g
- Vet: 17,6 g
- Eiwitten: 20,3 g
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)