Havermout muffins

Ingrediënten (ca. 12 muffins):

  • 300 g havermout
  • 4 eieren
  • 3 grote bananen
  • Kaneel (naar smaak)
  • 8 g bakpoeder
  • 1 appel
  • 80 g rozijnen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C (of gebruik de Omnia).

Prak de bananen in een grote kom en meng de eieren erdoor tot een glad mengsel.

Voeg de havermout, bakpoeder, rozijnen en kaneel toe en meng goed.

Schil en snijd de appel in kleine blokjes en voeg deze aan het beslag toe.

Verdeel het beslag over muffin-vormpjes.

Bak de muffins 20 minuten. Test de gaarheid door een satéprikker in het midden van een muffin te steken – als deze er schoon uitkomt, zijn ze gaar.

Laat afkoelen en smullen maar!

 

Voedingswaarde per muffin:

  • Kcal: 175
  • Kh: 30,7g
  • Vet: 2,7g
  • Eiwitten: 6,3g

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.    
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 3.5 sterren
8 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.