Loaded lavashbrood

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 Lavash broden
  • 250 gram peperbiefstuk
  • 10 gram bakboter
  • 60 gram friteslijn
  • 30 gram groene pesto (AH)
  • 1 bol burrata (125 gram)
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 40 gram rucola
  • Verse bieslook
  • Balsamico crème

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in kleine reepjes. Zorg ervoor dat het biefstuk 30 minuten op kamertemperatuur komt.

Doe de bakboter in een koekenpan en laat het smelten. Bak het peperbiefstuk naar wens. Wij hebben ervoor gekozen om het biefstuk vooraf in reepjes te snijden, maar je kunt het ook in zijn geheel bakken en later in reepjes snijden als je het medium gebakken wilt hebben. Laat het biefstuk na het bakken rusten in aluminiumfolie.

Doe nu de ui en paprika in dezelfde pan en bak dit een paar minuten. Wil je wat bite aan de paprika en ui, bak dan kort; wil je ze zacht, bak ze dan ongeveer 10 minuten.

Maak ondertussen een sausje van de friteslijn en pesto en bak het Lavash brood 1-2 minuten in de oven.

Als je het biefstuk in zijn geheel hebt gebakken, kun je het nu in reepjes snijden.

Smeer de Lavash broden in met de pestomayo en verdeel de rucola erover. Scheur de burrata open en leg deze in stukjes op de rucola. Schep de groente erbovenop en leg daar de reepjes biefstuk op. Maak af met de bieslook en balsamico crème.

Smakelijk eten!

Je kunt het Lavash brood ook vervangen door platbrood of een volkorenbroodje. Houd er echter rekening mee dat de voedingswaarde dan verandert.

 

Voedingswaarde:

Kcal: 617
Kh: 25,5 gram
Vet: 30,5 gram
Eiwitten: 43,7 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.