Skinny venkel

Benodigdheden:

  • 25 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 grote of 2 kleine venkelknollen, dun gesneden
  • 150 gram risottorijst
  • 400 ml groentebouillon
  • 50 ml crème fraîche
  • 150 gram gorgonzola, verbrokkeld
  • Een paar takjes platte peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui en venkel ongeveer 10 minuten, totdat ze zacht zijn. Voeg de risottorijst toe en bak deze mee tot de rijst glazig is. Voeg vervolgens de groentebouillon en crème fraîche toe, en roer kort door.

Schep de risotto in een ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en bak ongeveer 25 minuten in de oven.

Bestrooi de risotto voor het serveren met de gorgonzola en peterselie.

Smakelijk eten!

 

Voedingswaarde:

Kcal: 375
Kh: 33 gram
Vet: 22 gram
Eiwitten: 11 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.