Zomerse groente pasta

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 volkoren pasta
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 2 rode paprika (kleingesneden)
  • 1 courgette (kleingesneden)
  • 2 volle handjes babyspinazie 
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 250 gram tomatensaus met basilicum (AH)
  • 250 ml. groente boullion
  • 2 tl knoflookpoeder 
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el olijfolie
  • 10 gram verse peterselie
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • Peper en Zout 

 

Bereidingswijze:

Neem een grotere hapjes pan en fruit hierin de ui in de olijfolie aan. Voeg vervolgens de paprika en de courgette toe en laat dit alles een paar minuutjes bakken. Daarna voeg je de kruiden (behalve de chilivlokken) toe, roer goed door en bak een paar minuutjes door. Voeg het gehakt toe, bak rul en vervolgens doe je de chilivlokken erbij. Roer dit alles goed door. Vervolgens voeg je de tomatensaus en de groentebouillon toe. laat dit geheel een paar minuutjes pruttelen op middelhoog vuur. Voeg dan de peterselie en de pasta toe. Laat dit een tijd zachtjes doorkoken totdat de pasta gaar is. Voeg op het laatste de spinazie toe en laat het slinken, roer goed door en schap het in een kommetje en top af met een beetje parmezaanse kaas! Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per portie:

Kcal: 581
Kh: 55,1 gram
Vet: 25,4 gram
Eiwitten: 37,4 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.     5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem