Ingrediënten 2 personen:
- 150 gram orzo
- 1 klein blikje erwten
- 1 courgette
- 1/2 blok feta (Apetina less fat)
- 1 el bloem
- 2 stengels bosui
- 15 gram verse dille of gedroogd
- handje amandelen
- sap en rasp van een halve citroen
- 1 tl mosterd
- 1 el honing
- peper en zout
- 10 ml olijfolie
Bereidingswijze:
Kook de orzo volgens de verpakking. Snijd de courgette in plakken en bak dit in de pan met een kwart van de olijfolie. Zet daarna opzij.
Doe de bloem in een kommetje. Snijd de feta in blokjes. Haal de blokjes feta door de bloem en bak de feta dan aan beide kanten in de pan met een kwart van de olijfolie goudbruin.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en haal de dille van de takjes als je verse dille gebruikt. Meng daarna in een kommetje de overig olijfolie, het sap en de rasp van de citroen, de mosterd, honing en een snufje peper en zout voor de dressing.
Meng in een grote schaal de orzo, courgette, doperwten, amandelen, bosui en de dressing. Breng op smaak met wat extra peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden en leg hierop de feta. Garneer met de dille.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per portie :
Kcal: 529
Kh: 81,5 gram
Vet: 16,8 gram
Eiwitten: 21,4 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)