Ingrediënten 2 personen:
- 200 gram kipfilet in blokjes
- 100 gram ongekookte rijst
- 150 gram edamame (ah diepvries zak)
- 250 gram haricot-vert
- 80 gram julienne peen
- 150 gram komkommer
- 2 stengels lente ui
- 2 gekookte eieren
- 6 gram saté kruiden
- 5 gram olijfolie
- 10 gram Ketjap Manis (ah merk)
- 10 gram soja saus (ah merk)
- 60 gram saté saus kant en klaar
Bereidingswijze:
Kruid de in blokjes gesneden kipfilet met de saté kruiden, olijfolie, Ketjap Manis en Soja saus. Laat dit minimaal een half uur intrekken/marineren. Kook ondertussen de rijst volgens de instructie op de verpakking. Snijd de uiteinden van de haricot-verts eraf en kook deze voor 7 min in een ruime pan met kokend water en zout beetgaar. Verwarm ondertussen de edamame boontjes in een schaaltje in de magnetron. Snij de komkommer in dunne schijfjes. Bak de gemarineerde kipblokjes tot deze gaar zijn. Verdeel je gekookte rijst over 2 kommetjes. Verdeel dan ook de overige groente over de kommetjes. Voeg dan de gebakken kip toe met de saté saus en het gekookte ei. Bestrooi het geheel met de fijngesneden lente ui. Smikkelen maar!
Voedingswaarde per portie :
Kcal: 545
Kh: 64,1 gram
Vet: 16,6 gram
Eiwitten: 43,2 gram
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)