Duivelse scampi pasta

Ingrediënten voor 2 porties:

  • 5 ml olijfolie
  • halve citroen
  • 150 gram Fusilli volkoren (wij gebruikte deze keer linguine) 
  • 250 gram scampi
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1/2 rode peper (of meer als je het graag extra pittig wilt)
  • 40 gram peterselie
  • 1 blik tomatenblokjes (AH huismerk)
  • 50 gram light zuivelspread
  • 1 tl gedroogde basilicum 

 

 

Bereidingswijze:

Marineer de scampi met olijfolie, citroensap, peper, zout, 1 teen verse knoflook, gedroogde basilicum en de helft van de peterselie. Zet aan de kant

Breng water aan de kook en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de ui, knoflook, paprika en rode peper fijn.

Doe de olijfolie in een nokpan en voeg de ui en knoflook toe. Laat zachtjes fruiten. Voeg nu ook de scampi en rode peper toe. Als de scampi rozig zien, voeg je paprika toe. 

Meng alles goed onder elkaar en voeg ook de tomatenblokjes en zuivelspread toe. Doe tenslotte een beetjes pastawater mee bij de saus. 

Kruid eventueel nog af met zout en het andere 1/4 deel van de peterselie. 

Giet de pasta af en meng onder de saus. Schep de borden op en strooi er nog een beetje peterselie over als garnering. 

 

Voedingswaarde per portie:

Kcal: 539
Kh:  81 gram
Vet: 8,3 gram
Eiwitten: 43,5 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)