Bloedworst met appeltjes en ui

 

Ingrediënten per persoon:

  • 30 gram bloedworst 
  • 1/2 appeltje
  • 1/2 ui 
  • 2 sneetjes brood volkoren  
  • 2 tl Appelstroop 
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl honing
  • Bakboter

 

Bereidingswijze:

Snijd de bloedworst in plakken van ongeveer een vinger dikte. Snij de appel in plakjes en de ui in halve ringen. Doe een klein beetje boter in een koekenpan. Bak de ui lekker zacht. Haal de ui uit de pan en doe hierin de appelschijfjes. Voeg bij de appelschijfjes de honing en kaneel toe. Als de appelschijfjes een beetje zachter zijn geworden kunnen deze ook uit de pan gehaald worden. Zorg wel dat de kaneel en de honing mooi opgenomen door de appel. Doe weer een klein beetje bakboter in de pan. Leg hierin vervolgens de plakken bloedworst en bak deze om en om totdat de buitenkant een beetje krokant is ( niet het velletje van de buitenkant afhalen voor het bakken, zo blijven de schijfjes mooi in takt). Leg de sneetje brood op je bord, leg hierop de plakken bloedworst, verdeel de ui en appel erover en top het af met de appelstroop. Smakelijk eten!

 

PS. de lekkerste bloedworst haal je natuurlijk bij de echte slager. 

 

Voedingswaarde per portie :

Kcal: 384 
Kh: 63,3  gram
Vet: 7,4 gram
Eiwitten: 14,5 gram

 

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 4.375 sterren
8 stemmen