Stifado

Ingrediënten voor 4 porties:

  • 750 g runder riblap (of sukadelap)
  • 500 g sjalotten (1 netje)
  • 400 g tomatenblokjes
  • 150 ml rode wijn
  • 3 tenen knoflook
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1 runderbouillonblokje (bijvoorbeeld Maggi)
  • 2 el (witte wijn)azijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl nootmuskaat

Bereidingswijze:
Snijd de 750 g runder riblap in grove stukken en bestrooi rondom met zout en peper. Schroei het vlees rondom dicht in een flinke scheut olijfolie en/of roomboter in 5-10 minuten. Haal het vlees uit de pan en zet het even weg.
Pel ondertussen de sjalotten en halveer of snijd ze in vieren. Snijd ook de 3 tenen knoflook fijn. Voeg een extra scheut olijfolie toe en stoof de sjalotten en knoflook op matig vuur met deksel op de pan enkele minuten totdat ze glazig zijn. Meng 1 flinke el tomatenpuree door het geheel en bak al omscheppend 1 minuut mee.
Schuif de groenten aan de kant en schenk 150 ml rode wijn bij de sjalotten samen met 2-3 el azijn. Voeg het verkruimelde runderbouillonblokje toe en laat 2-3 minuten zachtjes sudderen.
Doe het vlees terug in de pan en voeg 1 tl gemalen piment en 2 tl gedroogde oregano toe. Meng goed door het geheel. Voeg nu 1 blik tomatenblokjes toe, samen met circa 100 ml lauwwarm water. Voeg tot slot de 2 takjes rozemarijn, 3 laurierblaadjes en het kaneelstokje toe.
Laat het geheel ongeveer 3 uur stoven met deksel op de pan op laag vuur. Haal eventueel de deksel er het laatste halfuur af om de saus wat in te laten dikken.

Zoals je op de foto kunt zien, aten wij er rijst bij en komkommerschijfjes.

 

Voedingswaarde per portie (alleen het vlees):
Kcal: 269
Kh: 13,3 gram
Vetten: 7,7 gram
Eiwitten: 29,8 gram

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren.    
5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
2 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.