Ingrediënten:
300 gr rundergehakt
1 grote ui
1 winterwortel/peen
150 gr doperwten/tuinerwten
1 el bloem
150 ml runderbouillon
1 teen knoflook
1 tl Italiaanse kruiden
70 gr tomatenpuree
500 gr aardappels
melk
25 gr roomboter
75 gram geraspte 30+ jong-belegen of belegen kaas
1 tl worcestershiresaus
Bereidingswijze:
Snijd de wortel in kleine stukjes. Schil de aardappels en snijd de aardappels in twee of vier stukken. Kook de aardappels circa 20 minuten totdat ze zacht zijn. Giet het water af, voeg de melk, boter en een snufje zout en peper toe. Stamp de aardappels tot puree. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg daarna het gehakt toe en bak het gehakt rul. Daarna kan de wortel erbij. Bak dit even mee en voeg dan ook de tomatenpuree en de bloem toe. Meng alles goed door elkaar en na 1 minuut kan de bouillon, tijm en worcestershiresaus erbij. Laat dit 15 minuten pruttelen en voeg de laatste 5 minuten de doperwten/tuinerwten toe. Schep vervolgens de gehaktsaus in de Omnia. Verdeel de aardappelpuree hier overheen. Als laatste strooi je de geraspte kaas er overheen. Bak de shepherd’s pie ongeveer 10-15 minuten in de Omnia tot de kaas gesmolten is.,
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per muffin:
- Kcal: 654
- Kh: 81,6 g
- Vet: 15,8 g
- Eiwitten: 40,6 g
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)