Ingrediënten:
1 knoflookteen
2 cm verse gember
Een halve rode peper
20 ml Sojasaus
Flinke scheut zoete Aziatische saus
200 gram biefstukreepjes
1 courgette
1 paprika
1 sjalot
1 snuf paprikapoeder
100 gram volkoren noedels
20 gram cashewstukjes
1 beetje gomasio
1 wortel
2 el zonnebloemolie
naar smaak peper en zout
Bereidingswijze:
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus en zoete Aziatische saus met de biefstukreepjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd schuin in dunne halve plakken. Snijd de paprika in reepjes en snijd de wortel in dunne halve plakken. Snijd de sjalot in fijne ringen. Verhit per persoon 1 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette, paprika, wortel, sjalot en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 2 - 3 minuten in de pan met deksel. Voeg de biefstukreepjes en de marinade toe aan de groenten en bak 2 - 3 minuten mee. Giet de noedels af en voeg de noedels toe aan de wok of hapjespan. Meng de noedels, groenten en biefstukreepjes goed met elkaar en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Verdeel de noedels over de borden. Garneer met de cashewstukjes en de gomasio.
Smakelijk eten!
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)