Koolraap tagliatelle met zalm

Ingrediënten:

2 mootjes zalm 1

50 gram doperwten

400 gram koolraap tagliatelle

200 ml kookzuivel AH

blokje groente bouillon

1 citroen (rasp en sap)

1 tl. gedroogde dragon

1 ui

2 knoflooktenen

30 gram Parmezaanse kaas

peper

 

Bereidingswijze:
Breng water aan de kook voor de tagliatelle. verhit een koekenpan met olijfolie. bestrooi de zalm met een beetje peper en zout en bak deze kort tot knapperig aan beide kanten. Haal uit de pan, zet apart in aluminium folie. Kook intussen de pasta en bak de ui en knoflook samen met de dragon in de koekenpan die net voor de zalm is gebruikt. Ui overigens snipperen. Als de ui glazig is voeg je de citroen rasp toe en blus je het af met het citroensap. Voeg dan de kookzuivel en een beetje kookvocht van de pasta toe. Breng op smaak met peper en verkruimel het bouillon blokje erbij. Roer door en voeg de doperwten toe. Laat het even pruttelen en voeg dan de helft van de Parmezaan toe. Giet de pasta af en voeg het toe aan de saus. Roer door tot de saus wat indikt en lekker aan de pasta blijft plakken. Schep in een diep bord, leg de zalm erbij en maak af met nog wat Parmezaanse kaas.

Smikkelen maar!

Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)

Rating: 5 sterren
1 stem