Ingrediënten:
3 eieren
350 ml melk
350 ml lauwwarm water
20 g verse gist
425 gr zelfrijzende bloem
75 gr kristalsuiker als je likeur en rozijnen gebruikt of 100 gr kristalsuiker zonder toevoeging van likeur en rozijnen. Uiteraard kun je meer of minder suiker toevoegen naar smaak.
125 gr boter
1 el olijfolie
Extra toevoeging mogelijk:
1 zakje 250 gr rozijnen
300 ml Spaanse likeur
Bereidingswijze:
Laat de rozijnen een nacht wellen in de likeur.
Splits de eieren in twee mengkommen. Klop de dooiers los en voeg de melk en de gist toe. Roer alles even goed los en doe er het lauwwarme water bij. Meng daarna de bloem en suiker eronder en meng het beslag goed door. Smelt de boter op het vuur, laat een beetje afkoelen en roer ze voorzichtig onder het beslag. Klop de eiwitten op en meng ze onder het beslag. Laat het beslag zo’n 20 minuten rijzen. Als laatste meng je de rozijnen en overgebleven likeur eronder. Vet het wafelijzer in met wat olie en zet het op de hoogste stand. Bak de wafels goudbruin in het wafelijzer.
Heb jij het recept gemaakt? Laat ons hieronder je beoordeling weten aan de hand van het aantal sterren. 5 sterren is de hoogste waardering :-)